4 Mart 2010 Perşembe

ZEYTİNYAĞLI BİBER DOLMASI


Malzemeler:
  • 1 kg. dolmalık biber
  • 2 adet domates
  • 2 su bardağı pirinç(ben pirinci her biber başına 1 yemek kaşığı olacak şekilde ayarlıyorum)
  • 2-3 adet kuru soğan
  • 1-2 yemek kaşığı kuş üzümü
  • 1 tatlı kaşığı kuru nane
  • yarım demet maydanoz
  • 1 tatlı kaşığı karabiber
  • yarım limon suyu
  • 2 adet kesme şeker
  • tuz,kırmızıbiber
  • 1 çay bardağı kaynamış su
  • sıvıyağ
  • 1 yemek kaşığı domates ve biber salçası

Sıvıyağ da soğanları doğradıktan sonra pembeleşinceye kadar kavuralım.Ayrı bir yerde kuş üzümlerini su içinde kaynatalım.Pirinçleri yıkadıktan sonra soğanların üstüne ekleyelim.Pirinçler kavrulunca içine rendelenmiş domates,salça ve diğer malzemeleri ekleyelim.Pişen kuş üzümlerini de ekleyelim.Sonra baharatlarını ekleyelim.1çay bardağı kaynamış suyu da ekleyip suyunu çekene kadar pirinçleri pişirelim.En son olarak maydanozunu ekleyip,limonunu da ekleyip bir defa karıştıralım.Ve altını kapatalım.Dolmalık biberlerin çekirdek kısımlarını ayıklayalım.Ve içine harçtan koyalım.Üzerlerine bir dilim domates veya biberlerden çıkan üst kapakları ile kapatalım.Tencereye dizelim.Yarılarına gelecek şekilde kaynamış limonlu ve tuzlu suyu ekleyelim.Orta ateşte biberler pişip pirinçler yumuşayana kadar pişirelim.Servis tabağına alalım.

Afiyet olsun.

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorum yazabilirsiniz.