Bir de tabi pasta veya tatlı bir şey yaptığınız zaman onu dengelemek için yapmanız gereken tek şey pastanın o muhteşem şeker oranını hafifletmek için yanına tuzlu çubuklar yapmaktır...ve bu çubukların tarifi cok kolay ama bu kolaylık sizi aldatmasın tadı muhteşem, ağızda dağılan nefis çubuklar..
MALZEMELER-30,40 adet-
150 gr. tereyağı (margarinde kullanabilirsiniz ama ben prensip olarak bütün yemeklerde doğal yağlar kullanılması taraftarıyım)
50 ml. taze krema
1,5 bardak un
tuz
1 yumurta
1 caykas.karbonat
çörek otu veya susam
yumurta akı, tereyağ, krema ve tuzu karıştırın yavaş yavaş un ekleyerek bir hamur elde edin,tarifteki un miktarı yeterli değilse un ilave edebilirsiniz ama zannediyorum bu miktarla uygun bir hamur elde edebilirsiniz.daha sonra dilediğiniz şekilde biçimlendirin , üzerine yumurta sarısı ve susam veya çörekotu serperek fırında 200 derecede pişirin...
AFİYET OLSUN
0 yorum:
Yorum Gönder
Yorum yazabilirsiniz.