5 Mart 2010 Cuma

PEYNİRLİ POĞACA

Lezzet Dergisi her ay Güzel Şeyler adı ile minik kitaplar veriyor. Bu ayın konusu börekler ve poğaçalar. Ordan denedim bu tarifi aslında kıymalıydı iç harcı ama ben peynirli denedim. İlk yaptığınızda katı ince şipidik bir şey oluyor. Ama fırına girince kabarıyor ve bu lezzet oluşuyor. İçinde ki hava kabarcıkları da bir harika mutlaka denenmeli.

Malzemeler:
3 su bardağı un
125 gr tereyağı
1/2 kahve fincanı süt
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
1/2 çay kaşığı tuz

Unu kabartma tozu ve tuzu eleyip ortasını havuz gibi açın tüm malzemeyi ekleyip yoğurun. İçine peynirli maydanozlu bir harç yada siz nasıl isterseniz koyun. Üzerine yumurta sarısı çörek otu serpin. Önceden 180 derecede ısınmış fırında 20 - 25 dakika pişirin.

Afiyet Olsun...

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorum yazabilirsiniz.