5 Mart 2010 Cuma

domatesli pilav....

en son yıllar önce annemin pişirdiği
domatesli pilavı yemiştim...
aslı nın blogu hatırlattı...
kullandığınız pirinçle alakalı suyu ayarlayabilirsiniz
normalden biraz fazla su gerekiyor
malzemeler
- 1 su bardağ pirinç ( 200 gr)
- 3 adet orta boy domates
- 5 - 6 parça kurutulmuş domates
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 yemek kaşığı sıvıyağ
- 2.5 su bardağı sıcak su
- birkaç dal taze fesleğen
hazırlanması
- kurutulmuş domates parçalarını ılık suda 10 dakika bekletin
- küçük küçük kesin
- domatesleri rendeleyin
- pilav tenceresine tereyağı - sıvıyağ - rendelenmiş domatesleri ilave edin
- kuru domates parçalarını ilave edin
- domatesler suyunu çekene kadar pişirin
- sıcak suyu ilave edin
- yıkanmış pirinçleri ilave edin
- kısık ateşte pişirin

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorum yazabilirsiniz.