4 Mart 2010 Perşembe

PATATESLİ MANTI


Bir çerkez yemegiymiş aslında patatesli mantı ve asıl adı da Hıngelmiş.Ben tabiiki hamur açma özürlü oldugum için bu yemegin hakkını vererek yapamadıgımı düşünüyorum.Ama yine de bizimkiler ve bende zevkle yedik.Sizler eminim benden daha güzel yaparsınız.Aslında üstüne koydugum sosla da çekecektim fotografını ama unuttum açıkçası,acaba dagılırmı endişesi taşıdıgım için.Ama korktugum gibi olmadı.
Hamuru için gerekli Malzemeler:
  • 2,5 su bardagına yakın un(isterseniz unun hepsini birden koymayın ki kıvamını ayarlayabilesiniz)
  • su
  • tuz

İçi için gerekli Malzemeler:

  • 3 adet patates(haşlayın ve ezin)
  • 1 adet kuru sogan(rendeleyin)
  • tuz,kırmızı toz biber

Hamuru için gerekli malzemeleri bir kaba alın ve katıca bir hamur hazırlayın.Ve bezelere ayırın unlanmış zeminde çok ince olmayacak şekilde açın.Sonra çay bardagı agzı ile kesip daireler elde edelim.Ayrı bir yerde haşlanmış ve ezilmiş patateslerin içine rendelenmiş soganı ve baharatlarını atarak karıştıralım.Ve daire şeklinde kestigimiz hamurun içine patatesli karışımdan koyarak kapatalım.Hamurun agzını iyice kapatın ki patatesler haşlanırken çıkmasın.Kaynayan tuzlu suda mantımızı haşlayalım.Pişen mantıları süzmeden önce 1 kase suyundan ayıralım.Ve içine 2 diş dövülmüş sarmısak karıştıralım.Sonra mantıları süzüyoruz.Üstüne hazırladıgımız sarmısaklı sosu döküyoruz.Kırmızı biberli yag yapıp istenirse yogurtla birlikte üzerine döküyoruz.

Afiyet olsun.

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorum yazabilirsiniz.