4 Mart 2010 Perşembe

KİREMİTTE ÇİPURA



Tek kişilik kiremitlerin içine halka halka doğranmış patatesleri koyun.Ayıklanıp yıkanmış,suları süzdürülmüş çipuraları da patates dilimlerinin üzerine yerleştirin.İçini biraz tuzlayıp limon dilimi ve maydanozla doldurun.Etrafa da limon ve maydanozlardan koyabilirsiniz.Pişerken limon kokusu güzel oluyor.
Balık fırında pişerken benim de rahat rahat salatamı yapacak,soframı kuracak zamanım oluyor.Yağda kızartırken olduğu gibi balığın başında beklememe de gerek kalmıyor.

Beslenme uzmanları balığı fırında ya da ızgarada pişirmemizin sağlığımız için daha doğru olduğunu söylüyorlar.Bizler için faydalı olan yağ asitleri balığı yağda kızartırken büyük ölçüde kayboluyormuş.Balık yerken alacağımız omega 3ün sayısız faydası var.Bundan mahrum olmamak için yağda kızartmamaya dikkat etmeliyiz.

Bu şekilde fırında pişirmek hem çok sağlıklı,hem pratik hem de inanılmaz lezzetli oluyor.



Omega yağ asitleriyle ilgili daha geniş bilgilere Lezzet dergisinin sağlık köşesinden ulaşabilmeniz için lütfen BURAYI tıklayınız

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorum yazabilirsiniz.