4 Mart 2010 Perşembe

MIHLAMA

Bu yaz Samsuna yaptığım geziden sonra hakkında çok az bilgim olan Karadeniz mutfağı konusunda çok güzel şeyler öğrendim.Aslında sağlıklı ve lezzetli yemekleri olan bir yöre olduğunu biliyordum ama yine de Atasözünde dediği gibi,taş yerinde ağırmış.Yöresel bir mutfağı tanımak için o yöreye yapılan gezi çok etkili oluyormuş.Özellikle bizi evinde ağırlayan Necmiye teyzede yediğimiz mıhlama hakikaten şimdiye kadar yediklerim içinde en lezzetli olanlardan biriydi.Bu kadar basit yapılışı olan bir yemeğin bu kadar lezzetli olması çok ilginç aslında.Samsundan gelirken Necmiye teyzemin verdiği mısır unu hala bitmedi,aklımdayken mıhlama tarifi yazayım dedim,hem de mısır unumu kullanmış olurum.Gerçi mısır unu hala var ama Karadenizde mıhlama yaparken kullandıkları tereyağı ve peynir yok.Artık buradakilerle idare edeceğiz:((
3 kaşık mısır unu
2 kaşık beyaz un
3 kaşık tereyağı
1 kaşık sıvıyağ
biraz su
dilediğiniz çeşit uzayan bir peynir
Yağı eritin unu ve mısır ununu içine atarak biraz kavurun,üzerine bir bardak kadar su ilave edin.Peynirleri içine atın ve eriyene kadar karıştırın.Taze veya kızarmış ekmek,simit,galete ne isterseniz onunla birlikte servis yapın.
AFİYET OLSUN...

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorum yazabilirsiniz.