- 300 gr. taze fasulye
- 1 adet kuru sogan
- 1 su bardagı pilavlık pirinç
- 2 yemek kaşıgı tereyag
- 2 yemek kaşıgı sıvıyag
- 1,5 su bardagı sıcak su
- tuz
Pirinç tuzlu sıcak suda yaklaşık 30 dakika bekletilir.Fasulyeler yıkanır ve uçları alınır ve yarım santim kalınlıgında dogranır.Tavaya 1 yemek kaşıgı sıvıyag alınır ve yemeklik dogranmış sogan eklenerek hafif pembeleşene kadar kavrulur.Sonra dogramış oldugumuz fasulyeler eklenir ve tuzu ilave edilir.Hiç su eklemeden agır ateşte pişmeye bırakılır.(Ama ben fasulyenin pişmesinin uzun sürecegini düşünerek az su ekledim.)Pirinçler yıkanır ve 1 yemek kaşıgı sıvıyagla beraber tencereye alınır.Ve bir miktar agır ateşte kavrulur.Sonra 1,5 su bardagı sıcak su eklenir ve pişmeye bırakılır.Pişince fasulyeler eklenir ve bir kere havalandırılarak karıştırılır.Üzerine de 2 yemek kaşıgı tereyag eritilerek gezdirilir.Ve 5-10 dakika dinlendirdikten sonra servis tabagına alınır.
Afiyet olsun.
0 yorum:
Yorum Gönder
Yorum yazabilirsiniz.