5 Mart 2010 Cuma

CİPSLİ TAVUK BAGET

Bu aralar tavuk fiyatları çok yükselmiş olsada vazgeçemiyoruz almaktan.Beyaz et saglık demek biliyorsunuz.Gerçi bu tarif kızartma üzerine kurulu ama yinede tavuk işte.
Malzemeler:
  • 6 adet tavuk baget
  • tuz,karabiber

Panesi için:

  • 1 su bardagı un
  • 2 adet yumurta
  • 1 su bardagı mısır cipsi(Corn Flakes mısır gevregi)
  • sıvıyag(kızartmak için)

Bagetlerin derisini soyup tuzlu suda haşlayın.Yanlız çok haşlamayın ki etleri dagılmasın.Piştikten sonra tuza ve karabiberle harmanlayın.Bagetleri önce una sonra azıcık tuzla çırpılmış yumurtaya ve en son olarak rondodan geçirilip parçalanmış cipse bulayıp kızgın yagda üstleri kızarıncaya kadar pişirin.Peçete serili tabaga çıkarıp fazla yagını alın.

Afiyet olsun.

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorum yazabilirsiniz.