5 Mart 2010 Cuma

Zeytinyağlı İmam Bayıldı


Patlıcanlı yemeğimi yaptım.Bu yemeği de severek yaparım ve yeriz.

Malzemeler:2-3 patlıcan,2-3 baş soğan,birkaç diş sarımsak,zeytinyağı,domates,haşlanmış nohut,salça,2 tane biber.İstenirse kızarmış patates de konur.

Hazırlanışı:Zeytinyağlı imam bayıldının nohutlu versiyonu.Patlıcanları kızartıp bir tabağa koyuyoruz.Sonrada domatesi,soğanı(2-3 baş),biberi,sarımsağı doğrayıp az yağla öldürüyoruz.Haşlanmış nohutla karıştırıyoruz.Kızarmış patlıcanların arasına kat kat (1 kat kızarmış patlıcanbir kaç domaatesli nohutlu karışım )pilav tenceresi gibi yayvan bir tencereye koyuyoruz.Patlıcanları örtene kadar saçalı su koyuyoruz.Ha üzerine de 2 baş çiğ biber koyup pişirdim.Patlıcan az olduğu için de biraz da patates kızartıp en alta koydum.Bir kat patates,1 kat domatesli soğanlı biberli,sarımsaklı harç,1 kat da patlıcan tekrar domatesli harç koydum ben.

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorum yazabilirsiniz.