5 Mart 2010 Cuma

KAHVALTILIK AVAKADO



Bir süredir bloğumu güncelleyemedim çünkü 6 aydır görmediğim annemle babam bir haftalığına bize geldiler.O kadar güzel ve o kadar çabuk geçti ki... Ne zaman geldiler,ne zaman uğurladık hiç anlayamadım.Bu bir hafta içinde çok güzel yemekler yaptık ama hiç birinin fotoğrafını çekemedim.En güzeli de,babamın yaptığı irmik helvasıydı.İyice öğrendim nasıl yaptığını inşallah kendim yapıp yayınlayacağım.

İki hafta önce kahvaltı için hazırladığım avakadonun tarifini vermek istiyorum.Gerçi avakado bitmek üzere ama bütün kış bir türlü ekleyemedim bloğuma diye şimdi vereceğim tarifini.



1 olgunlaşmış avakadoyu soyup,çekirdeğini çıkarıp,çatalla iyice ezin.İçine 2-3 diş sarımsağı,küçük bir parça peyniri,1 çorba kaşığı zeytinyağını ve tuzu ekleyip iyice karıştırın.
Üzerini pulbiberle süsleyin.Hafta sonu kahvaltılarınızda kızarmiş ekmeğinizin üstüne sürüp afiyetle yiyebileceğiniz bir tarif.

Afiyet olsun...

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorum yazabilirsiniz.