5 Mart 2010 Cuma

Çİİİİ BÖREK

Hepimiz Çiğ Börek olarak biliyoruz. Ancak doğrusu Çi börek. Tatarların geleneksel lezzeti olmakla beraber bir çok kişi tarafından i harfinin uzatılarak söylenmesi sonucu çiğ börek olarak anılmaktadır. Bu söyleniş şekli yanlış olmakla beraber kızgın yağda pişirilen bir gıdanın çiğ olması zaten mümkün değildir. Bunun yanında çi börek tatar dilinde mükemmel aş manasına gelmektedir. Zaten Çi böreğin en yaygın olduğu Eskişehirde de Çi Börek olarak satılmaktadır.
Malzemeler:
1 yumurta
2 bardak un
ılık su
tuz
İçi için
200g kıyma
1 soğan
1 tatlı kaşığı salça
1/2 çay bardağı su
tuz
karabiber

Yumurta,ılık su,tuz ve un ile hamur yoğurulur. 30 - 40 dakika dinlendirilir.

Kıyma, küp doğranmış soğan, salça, tuz, karabiber ve suyu iyice karıştırın.
Hamurumuzu bezelere ayırın. Küçük tabak büyüklüğünde açıp içine kaşıkla kıymalı harçtan koyup, kenarlarını tırtıllı hamur kesme aletiyle kapatalım.
Bol yağda kızartalım.

Afiyet Olsun.

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorum yazabilirsiniz.