5 Mart 2010 Cuma

BULGURLU VE ISPANAKLI YUVALAMA(K.MARAŞ YÖRESİ)

Ve benim en sevdigim yemek.Annem bize sık sık yapardı biz küçükken.Bizde bayıla bayıla yerdik.Kahramanmaraş yöresine ait bir tarif bu yemek.Belki çay saatinde bile yenilebilir bir alternatif.İşte tarifi:

Malzemeler:

  • 1 su bardagı ince bulgur
  • 1 adet yumurta
  • 2 yemek kaşıgı Sinangil normal un
  • 1 tatlı kaşıgı biber salçası
  • tuz
  • istenilen kadar ıspanak
  • yogurt ve sarımsak(üstüne dökmek için)
  • tereyag ve kırmızı tozbiber(üstüne dökmek için)

Bulgurun üstüne sıcak su dökerek ıslanmaya ve kabarmaya bırakıyoruz.İyice şişmiş olan bulgura unu,yumurtayı,biber salçasını,tuzu katıp iyice yoguruyoruz.Hazırladıgımız karışımdan parçalar koparıp elimizi az suyla ıslatarak yuvarlıyoruz ve kaynayan suda diriligi gidene kadar haşlıyoruz ve ılınmaya bırakıyoruz.Ayrı bir yerde ıspanakları temizleyip sadece yaprak kısımlarını ayıklıyoruz.Yaprak kısımlarını ince ince dogradıktan sonra kaynayan suda 5 dakika kadar haşlıyoruz ve ılınmaya bırakıyoruz.Yine ayrı bir yerde sarmısaklı yogurdu hazırlıyoruz.Yogurdun içine ılımış ıspanakları ılınmış köfteleri ve tuzunu ekleyip karıştırıyoruz.Üstüne de tereyagında erittigimiz kırmızı biberi döküyoruz.

Afiyet olsun.

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorum yazabilirsiniz.