5 Mart 2010 Cuma

Ruşeymli Ekmek Tarifi

Ruşeym buğday özü anlamına gelmektedir. Buğdayın işlenerek, una dönüştürülmesi sürecinde, özel ayrıştırma işlemleri sonucunda, 1 tonundan sadece, 1 kilogram elde ediliyor. E vitamini deposu olan ruşeym, gramlarla satılıyor.
Malzemeler: 1 yumurta- 1 çay kaşığı zencefil- 1 çay bardağı ceviz- 1 kase çekirdekleri çıkartılmış zeytin- 1 çay kaşığı tarçın- 1/2 yaş maya- 1 kase ruşeym- 1 yemek kaşığı tuz- 1 su bardağı süt- 2 yemek kaşığı yoğurt- 1/2 su bardağı zeytinyağı.
Hazırlanışı: Ilık sütte mayayı eritin ve diğer malzemeleride koyarak biraz yapışkan bir hamur elde ediniz. Yani okadar un konulacak. Mayalanmaya bırakın. Mayalanan hamur yağlanmış fırın tepsisine konularak kızarıncaya kadar hafif derecede pişirilir.

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorum yazabilirsiniz.