4 Mart 2010 Perşembe

ZEYTİNYAĞLI BİBER DOLMASI

1 kilo dolmalık biber
1 su bardağı pirinç
1 büyük baş kuru soğan
yarım çay kaşığı sumak
yarım çay kaşığı kimyon
yarım çay kaşığı tarçın
1 çay kaşığı karabiber
2 çay kaşığı kuru nane
5-6 dal taze nane
dolmalık fıstık
5-6 yemek kaşığı zeytinyağı

Pirinç ayıklanıp bir kaç kez yıkanır. Bir tarafta soğan iri iri doğranıp zeytinyağında kavrulur. Rengi biraz değişince pirinç eklenir. Üzerini biraz geçecek şekilde su eklenir ve pişmeye bırakılır. Suyunu çekince ateşten alınır. Pirincin kıvamı pilav gibi yumuşak değil, sert olacak. Ardından tüm baharatlar, dolmalık fıstık ve ince kıyılmış taze nane eklenerek, pirinçle karıştırılır. Hazırlanan bu iç, çekirdekleri çıkarılmış temizlenmiş dolmalık biberlerin içine doldurulur. Domatesten yuvarlak kesilerek dolmanın üzerine kapak yapılarak tencereye dizilir. 1-1.5 su bardağı su ile biberler ve pirinçler yumuşayana kadar pişirilir.
Afiyet Olsun...

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorum yazabilirsiniz.