5 Mart 2010 Cuma

zerdeçallı pilav ve köfte......

doğuya ait
lezzetleri - kokuları
seviyorum
pilav malzemeleri
- 1 ölçü yasemin pirinci
- 2 ölçü su
- 1 çay kaşığı zerdeçal
- tereyağ( çok az yağ kullanıyorum)
- 1 kahve fincanı antep fıstığı
hazırlanması
- yayvan bir tencereye tereyağ-su ve zerdeçalı koyun
- su kaynadığı zaman pirinçleri ilave edin
- çok kısık ateşte pişirin
- servis yapmadan önce antep fıstıklarını ilave edin
isterseniz sarı üzümde ilave edebilirsiniz


köfte malzemeleri
- 1/2 kg dana kıyma
- 1 yumurta
- 1 su bardağı süt
- 1 yemek kaşığı krema
- 1 su bardağı ekmek içi
- tuz - karabiber - kimyon
hazırlanması
- derin bir kasede bütün malzemeyi karıştırın
- yuvarlak şekil verin
- yanmayan bir tavada kızartın

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorum yazabilirsiniz.