5 Mart 2010 Cuma

ŞEHRİYELİ TAVUK ÇORBASI

malzemeler:
  • 1 adet tavuk but
  • 5 bardak su
  • 2 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 adet yumurta sarısı
  • 1 yemek kaşığı tepeleme un
  • 2 yemek kaşığı tel şehriyesi
  • 1/2 adet limon

yapılışı: Tavuk butunu bir tencerede 5 bardak su ile haşlıyoruz. Haşlanan butu tencereden alıp biraz ılındıktan sonra etini ditiyoruz. Terbiyesi için yoğurdu, yumurta sarısını, unu limon suyunu iyice çırpıp tenceredeki tavuk suyundan bir kepçe alıp ılındırıp, yavaş yavaş tencereye ekliyoruz. Tavuk eti ile şehriyeyi de ekleyip, tuz ile tatlandırdıktan sonra 10 dakika kaynatıyoruz. 1 yemek kaşığı tereyağ ile naneyi kızdırıp üzerinde gezdiriyoruz.

afiyet olsun...

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorum yazabilirsiniz.