5 Mart 2010 Cuma

ZEYTİNYAĞLI BARBUNYA

Malzemeler
1/2 kg. taze barbunya
1 adet soğan
1 adet havuç
1 adet patates
1 adet domates
1 diş sarımsak
1 tatlı kaşığı şeker
1 çay bardağı zeytinyağı
Maydanoz
Tuz


Ayıklanmış barbunyaları yıkayıp, tencerede 20 dakika kaynatın. Başka bir tencereye zeytinyağını koyun, küçük küçük doğranmış soğan ve sarımsakları yağda kavurun. Küp küp doğranmış havuç, patates ve doğranmış domatesleri ilave edin. Barbunyaları da suyuyla ekleyin. Tuzu ve şekeri koyup sebzeler yumuşayıncaya kadar pişirin. Soğuduktan sonra servis tabağına alıp, üzerine doğranmış maydanoz serpin.
Afiyet Olsunn.

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorum yazabilirsiniz.