4 Mart 2010 Perşembe

Mısır Pidesi

Zeynep'in diş buğdayı menüsünden bir tarif daha.. Başlığı ne yazsam diye kararsız kaldım. Bu bizim yöresel bir lezzetimiz.. Asıl adı mısır pidesi ama bu başlığı okunca bir çoğunuz çok daha farklı bir şey beklemiştirsiniz. İlk defa tadan arkadaşlarıma ben pırasalı, mısır unlu tuzlu kek diye açıklama yapıyorum:) Yanında bir bardak ayran ile çok nefis oluyor. Özellikle karadenizli arkadaşlarım çok seviyor:) Eğer pırasayı sevmeyen bir eşiniz yada çoçuğunuz varsa mutlaka deneyin derim. Siz söylemezseniz anlamadan yiyecektir;)
malzemeler:
  • 3 yumurta
  • 1 su bardağı bardağı yoğurt
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 kg. pırasa
  • 2 su bardağı mısır unu
  • 1/2 su bardağı un
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 yemek kaşığı şeker
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1'er çay kaşığı pul biber, karabiber

yapılışı: Pırasayı yıkayın. Küp şeklinde doğrayın. Bir tencerede sıvıyağ ile 7 dakika kavurun. Ocağı kabatın. Mısır ununu ekleyip, karıştırın. Biraz ılınınca yumurta, yoğurt, sıvıyağ, un, tuz, şeker, kabartma tozu ve baharatları ekleyip, karıştırın. Yağlanmış büyük fırın tepsisine dökün. 200 derece fırında 40-45 dakika pişirin. Dilimleyip servis edin..

afiyet olsun...

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorum yazabilirsiniz.