4 Mart 2010 Perşembe

MISIR EKMEĞİ

Karadeniz gezisinden döneli bir hafta kadar oluyor ama orada yaşadığım güzellikler hala aklımda..Bugün yazacağım tarif oradayken sevgili arkadaşım Nilgünün bize ikram ettiği harika bir lezzet..Mısır ekmeği..O sütcüsünün kendisine getirdiği pirasaları kıştan buzdolabına atmış ve onları kullanmış..Bunun yerine başka alternatif ne olabilir bilmiyorum ama aklıma ıspanak veya kabak olabilirmiş gibi geldi..
YAPILIŞ
2 adet yumurta
1 bardaktan az sıvıyağ
1 bardaktan az yoğurt
ince doğranıp sotelenmiş pırasa
birkaç kaşık un
aldığı kadar mısır unu
tuz,karabiber
YAPILIŞ
Malzemeleri karıştırın,kek hamuru kıvamında bir hamur elde edin.Önceden yağladığınız tepsiye dökün.Sıcak fırında kızarana kadar pişirin.
AFİYET OLSUN..

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorum yazabilirsiniz.