4 Mart 2010 Perşembe

LİMONLU KEK


Limonlu tatları çok seviyorum. Limonun kokusu ve aroması içine girdiği her şeyi değiştirip, son derece lezzetli hale getiriyor bence.. Özellikle salata ve mercimek çorbam bol limonlu olmalı.. Yıllar önce bir gün annemin pişirdiği ve benim tadına bayıldığım mercimek çorbasına bol limon sıkıp kendi zevkime göre hazırlamıştım. Bu kadar çok limonlu çorba nasıl oluyor acaba diye merak edip çorbamdan bir kaşık alan ablam yüzünü buruşturup, çorba mı içiyorsun, limon suyu mu, beüöö demişti:)) Limondan bahsederken birden aklıma geldi:)) Canım ablacığıma buradan kocaman sevgilerimi gönderiyorum..
Tarif klasik kek tarifi, gayet sade ve basit. Ben içine fazladan 1 çay kaşığı ovaleks ekledim sadece..

Malzemeler:

3 yumurta
1.5 su bardağı şeker
1 su bardağı sıvıyağ
1 çay bardağı süt
1 limon kabuğu rendesi
1 limonun suyu
1 çay kaşığı ovaleks
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
3 su bardağı un

Yapılışı:

Yumurtalar ve şekeri beyaz bir renk alana kadar iyice çırpın. Sıvıyağ, süt, limon suyu, limon kabuğu rendesi ve ovaleksi ekleyip kısa bir süre daha çırpın. Sonra un, kabartma tozu ve vanilyayı eleyerek ilave edin ve karıştırın. Önceden 175 derecede ısıttığınız fırınınızda yaklaşık 45 dakika pişirin. ( İlk kez silikon kalıp kullandım kek yaparken, kalıbı tereyağıyla yağladım ve galeta unu serptim kek hamurunu içine dökmeden, kek çok kolay bir şekilde çıktı)
Afiyet olsun..

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorum yazabilirsiniz.