5 Mart 2010 Cuma

MANTARLI OMLET


Bir önceki yazıda gri İstanbul'dan bahsetmiştim ya,şu anda da değişen pek bir şey yok güzel şehrimizde.Tek bir farkla, griliğe müthiş bir rüzgar sesi eşlik ediyor iki gündür.Sürekli kulakları uguldatan,müthiş başağrısı yapan bir ses..Lodos İstanbul da kışın sık sık rastladığımız bir hava.Ama yine de bu kadar şiddetlisini pek gördügümü söyleyemem.Az önce Karaköy iskelesinin bile yıkıldğını söylüyordu haberlerde.Bir sürü güzel anılarımızın olduğu,karşısında balık-ekmek yediğimiz güzel iskelenin artık olmaması üzüntü verici.
Kolay,pratik ve lezzetli bir tarif seçtim o yüzden bugün.Benim gibi lodos sebebi ile halsizlik ve başağrısı çekenler çoğunluktaysa diye..Kahvaltıda yapabileceğiniz gibi ,güzel bir salata ile öğle yemeği,hatta yanında makarna veya çorba ile akşam yemeği olarak bile servis yapabileceğiniz bir omlet.
MALZEMELER
4 adet yumurta
200 gr.kadar mantar
2 kaşık kadar zeytinyağı
biraz dilpeyniri
tuz,karabiber,kekik
YAPILIŞ
Mantarları güzelce yıkayın.İnce ince doğrayarak tavaya alın.Zeytinyağını ilave ederek güzelce kavurun,tuz,karabiber,kekik ilave edin.Bir tabağa alın.Güzelce çırptığınız yumurtaları tavaya ilave ederek yayılmasını bekleyin.Mantarları ve dilpeynirini üzerine düzenli bir şekilde ekleyin.Peynirler erimeye başlayınca omletinizi katlayarak servis tabağına alın.
AFİYET OLSUN...

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorum yazabilirsiniz.