5 Mart 2010 Cuma

ÇİLEK SOSLU MUHALLEBİ

İşte bir sütlü tatlı tarifi daha.Umarım bıkmamışsınızdır.Çilegi bu sütlü tatlıya çok yakıştırırım ben.Umarım sizde benim gibi düşünürsünüz.Malum yazın en hafif tatlısıdır sütlü tatlılar.
Malzemeler:
  • 1 litre süt
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 2 tane dövülmüş damla sakızı
  • 1 adet yumurta
  • 1 paket vanilya
  • 1 çay bardağı un
  • 2 yemek kaşığı nişasta

Sosu için:

  • 500 gr.çilek
  • 1 su bardağı toz şeker veya pudra şekeri
  • 2-3 yemek kaşığı nişasta

Muhallebisi için gerekli olan bütün malzemeler bir tencereye alınır ve blenderla karıştırılır.Ocağın altı açılır ve sürekli karıştırarak muhallebi koyu bir kıvam alıncaya kadar pişirilir.Pişince sudan geçirilmiş bir borcama dökülür.Ve ılımaya bırakılır.Diğer bir tarafta yeşil sapları koparılmış ve yıkanmış çilekler rondodan geçirilir.Tencereye konur üstüne şeker ve nişasta eklenir kaynayana kadar pişirilir.Biraz kaynayınca ocaktan indirilir ve sogumaya bırakılır.Soguyunca muhallebinin üstüne dökülüp her tarafa eşit yayılması saglanır.Buzdolabında 2-3 saat bekletilir ve dilimlenir.

Afiyet olsun.

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorum yazabilirsiniz.