5 Mart 2010 Cuma


Kış mevsiminin en güzel yanlarından biri de ıspanak ile haşır neşir olma fırsatının doğmasıdır.Kışın benim için en özel sebzesi kuşkusuz ıspanaktır.Yemeği,böreği,yumurtası ile gerçekten şahane bir lezzettir.Tabi işin en zor kısmı yıkamak.Gerçi son zamanlarda yıkanmış paketlerde satılıyor ama ben çok aceleniz yoksa şöyle boş bir zamanınızda semtinizin pazarına çıkmanızı öneririm.Sonra da yavaş yavaş pazarı dolaşıp en lezzetli ve taze görünen ıspanağı seçmenizi.Bu lezzet başka hiç bir yerde bulunmaz ve aslında hayatın tadı böyle anlarda gizlidir.Pazardan güzel bir ıspanak alıp eve geldiğinizde ve onu güzelce yıkayıp suları süzülsün diye bir kenara bıraktığınız zamanlarda...İşte bu anın tadını çıkarmak gerekir,-bu aralar anı yaşamaya taktım ya,bakın bir ıspanak yıkamaktan bile neler çıkarıyorum:))-belki bir fincan çay içersiniz o sırada ya da belki bir kahve,sonra yine yavaş yavaş yemeğinizi yapmaya başlarsınız.Artık o günkü ruh halinize hangisi uygunsa.Ben bugün size yumurtalı ıspanak tarifi vereceğim,hepinizin bildiği bir tarif ama olsun,bazen bilinen lezzetlerdeki aşinalık başka hiç bir yerde bulamayacağınız bir huzur sunabilir size...Bir de tabi blogu izleyen, yemek yapmaya yeni başlayanlar ve öğrenciler olabilir,onları da düşünmek lazım..
MALZEMELER
250-300 gr.kadar ıspanak
1 adet soğan
3-4 adet yumurta
2 kaşık zeytinyağı
bir kaşık krema
tuz,karabiber
Yağı bir tavaya alın,üzerine ince doğranmış soğanları ilave ederek soteleyin.Güzelce yıkayıp ince doğradığınız ıspanakları da üzerine ilave edin.Ispanaklar kavrulmaya başlayınca bir kaşık krema ilave edin.-isteğe bağlı ama bence krema ıspanaktaki hafif acı tadı alıyor ve çok hoş bir lezzet katıyor-Yumurtalar için kaşıkla yuvalar açın ve teker teker kırın.Tavanın kapağını kapayın.3-4 dk.kadar yumurtaların beyazı pişip sarıları katılaşmadan ateşten alın.Sıcak sıcak birkaç dilim köy ekmeği ile servis yapın.
AFİYET OLSUN..

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorum yazabilirsiniz.