4 Mart 2010 Perşembe

KIRMIZI SOĞANLI PATATES


Aslında tembel değilim. Sadece ekleyecek tarifim yok. Olduğunda da tembelliğim tutuyor ya makinenin şarjı olmuyor ya ben çekene kadar yaptıklarım bitiyor. Böyle bir tembellik boşvermişlik gidiyor işte nereye kadar nasıl gider bilemiyorum. Biraz da kafamın işlerin yoğunluğu bir araya gelince sürekli ziyaretlerimi bile bir kenara koymuşum. Ne ayıp ama ne yapacaksınız işte idare edeceksiniz.

Bu patates yaz kış kurtarıcımdır. Özellikle et, tavuk, balık yemeklerinin yanına çok yakışır. Kuru soğana yapabileceğiniz gibi benim gibi kırmızı soğanı da tercih edebilirsiniz.

Malzemeler:
2 patetes
2 kırmızı soğan
1/2 demet dereotu
2 diş sarımsak
1 kaşık tereyağ
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı kırmızı biber
1 kesme şeker
1/2 çay bardağı su

Tencereye tereyağını eritin. İçine yarım ay şeklinde doğranmış soğanları, şekeri sarımsağı koyup birazcık pişirin üzerine doğranmış patatesleri baharatı ekleyin ve arada karıştırırak kavurun. Su ekleyip kısık ateşte pişirin. Üzerine dereotu serpin..

Afiyet olsun...

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorum yazabilirsiniz.