Yazın vazgeçilmezi kızartmalar maalesef yağlı olduğu gerekçesi ile sofralarımızda çok sık yer almıyor artık,ben de alternatifler ararken aklıma sebzeleri ızgara yapmak geldi.Zeytinyağı ve çeşitli baharatlarla harmanladığım sebzeleri tost makinesinde güzelce kızarttım,tek problem biraz zaman alması.Belki de benim tost makinem çok iyi olmadığı için bu sonucu almışımdır.
Üzerine de yağsız tavada sotelediğiniz biber ve domatesten oluşan sosu dökünce bu lezzetli tabak yaz sofralarının vazgeçilmezi olabilir.
Not:Sebzeleri ızgarada pişirmek fikri aklıma,gloria jean's cafe'nin yaptığı çok güzel ızgara sebzeli tahıl ekmekli bir sandviçten geldi.Siz de domates sosu ile tabakta servis yapmak yerine bol tahıllı bir sandviç ekmeği ile de servis yapabilirsiniz.Ya da öğle yemeği olarak yiyebilirsiniz.
AFİYET OLSUN..
0 yorum:
Yorum Gönder
Yorum yazabilirsiniz.