4 Mart 2010 Perşembe

IZGARA SEBZE TABAĞI

Sıcaklık her yerde hissedilir derecede arttı-hava durumu raporlarına yakışır bir cümle oldu ama neyse-Bu haftayı biraz hastalarla ugraşarak geçirince bir yanda sıcak,bir yanda yorgunluk özlemle beklediğim yaz böyle mi geçecek diye endişe etmeye başladım.Her zaman böyle olur zaten,yaz gelsin diye dört gözle beklerim sonra da pek kayda değer bir şey yapamadan noktalarım koskoca yaz mevsimini.Neyse daha yazın da yazının da başındayız,moral bozmaya gerek yok..Şöyle nefis bir sebze tabağı tarifi yazayım size,hem moralimiz düzelsin,hem sofralar şenlensin.
Yazın vazgeçilmezi kızartmalar maalesef yağlı olduğu gerekçesi ile sofralarımızda çok sık yer almıyor artık,ben de alternatifler ararken aklıma sebzeleri ızgara yapmak geldi.Zeytinyağı ve çeşitli baharatlarla harmanladığım sebzeleri tost makinesinde güzelce kızarttım,tek problem biraz zaman alması.Belki de benim tost makinem çok iyi olmadığı için bu sonucu almışımdır.
Üzerine de yağsız tavada sotelediğiniz biber ve domatesten oluşan sosu dökünce bu lezzetli tabak yaz sofralarının vazgeçilmezi olabilir.
Not:Sebzeleri ızgarada pişirmek fikri aklıma,gloria jean's cafe'nin yaptığı çok güzel ızgara sebzeli tahıl ekmekli bir sandviçten geldi.Siz de domates sosu ile tabakta servis yapmak yerine bol tahıllı bir sandviç ekmeği ile de servis yapabilirsiniz.Ya da öğle yemeği olarak yiyebilirsiniz.
AFİYET OLSUN..

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorum yazabilirsiniz.