MALZEMELER:
1/2 kilo kıyma
1/2 su bardağı zeytinyağı
1/2 kg domates
1 kg patlıcan
1 Kahve fincanı ince kıyılmış maydanoz , dereotu
2 su bardağı et suyu
1 tatlı kaşığı pul biber
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
1 kuru soğan
Patlıcanları alaca soyup, yuvarlak dilimler halinde doğrayın. Üzerine tuz serpin, acı sularının süzülmesi için bekletip, bol suda yıkayın ve kurumaya bırakın. Patlıcanları bir tavada zeytinyağı ile kızartın. Kızarttığınız patlıcanları tavadan çıkartıp fazla yağlarından süzüp bir tepsi içersine dizin.
Kıymayı ince kıyılmış soğan ve baharatla iyice yoğurup küçük toplar yapın. Tencereye bi patlıcan bi köfte dizin.
Üzerine domatesleri çok ince bir şekilde kıyın bunun üzerine baharatınızı ve tuzunuzu ekledikten sonra tencereye dökün, ardından et suyunu da katıp orta dereceli ateşte yaklaşık 25-30 dk kaynayıp suyunu çekene dek pişirin ve ardından ateşten aldığınız patlıcanlı kebabı üzerine maydanoz ve dereotu serpip servis yapın.
Afiyet Olsun...
0 yorum:
Yorum Gönder
Yorum yazabilirsiniz.