4 Mart 2010 Perşembe

İncir Reçeli
















Mayıs ayının başlarında pazarlarda bol bol yeşil incir vardı.Yıllar önce amcamın kızıyla bir kez bu reçelden yapmış,çok beğenmiştik.Tek başıma aynı kıvamı tutturabilir miyim acaba kaygısına rağmen,bu incirlerden aldım.İncirlerin tek tek soyulması beni oldukça zorladı.Bu aşamada mutlaka eldiven kullanmanız gerekiyor.Biraz zahmetli olsa da yorulduğuma değdi.


Malzemeler:
. 60-80 adet yeşil incir
· 1 kg. şeker
· 750 ml. Su (yaklaşık 3 su bardağı)
· 1/2 limon suyu veya biraz limon tuzu kullanılır

Hazırlanışı:
Önce incirleri güzelce yıkayın, kabukları gayet ince olacak şekilde soyun.(mutlaka eldiven takın). Bundan sonra incirleri kaynayan su içinde 15- 20 dakika haşlayın.(rengi hafif şeffaflaşacak) Haşlanan incirleri soğuk suya koyun.İncirleri sudan elinizle hafifce sıkarak çıkarın ve ayrı bir tarafta kaynamakta olan şerbetin içine atın. Pişirmeye incirler şeffaf oluncaya ve şurup koyulaşıncaya kadar devam edin. Ocaktan indirmeden önce limon suyu veya limon tuzu ilave edin.

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorum yazabilirsiniz.