5 Mart 2010 Cuma

GÜVEÇTE PEYNİR

Geçenlerde arkadaşlarla birlikte Sapanca Maşukiye ye gittik.Gerçekten çok güzel bir yer..Tertemiz bir havası var.Akan suyun yanında yeşille haşır neşir olup balık yemek çok zevkliydi.Tabi daha önemli olan birlikte gittiğimiz arkadaşların çok neşeli bir grup olmasıydı..Bu geziden mutfagım çok hoş bir tarif kazandı.Resmini gördüğünüz peynir..Orada yedigimiz peynir çok hoşumuza gidince hemen güveç ve yayla peyniri denilen peynirden aldık.Eve gelir gelmez denedigim bir tarif oldu ve tabi bayıldığımız bir tarif..Artık sürekli yapıyorum.
Denemek isterseniz tarif yazılamayacak kadar kolay..Öncelikle erimeye dayanıklı ve uzamayan bir peynir çeşidi kullanmanız lazım..Ben o günden beri ne zaman yapsam ordan aldığım peyniri kullanıyorum ama sanırım burda da pazarlarda satılan taze köy peynirleri kullanılabilir.İçinizde tam olarak bu peynirin adını bilen varsa ve yazabilirse çok sevinirim.Çünkü aldığım peynir bitmek üzere.
Daha sonra peyniri küçük parçalara ayırıp güveçe yerleştiriyoruz ve fırında yaklaşık 15 dk.peynirler biraz eriyip kızarana kadar bekliyoruz..Sıcak tutma özelligi dolayısı ile güvecin içinde pişen peynir son lokmaya kadar aynı nefasetini koruyor,siz dilerseniz yine de fondü tarzı alltan yanan bir tealight ateşin üzerinde servis yapabilirsiniz...Taze ekmek veya çıtır simitle servis yapmanızı tavsiye ederim.
AFİYET OLSUN...

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorum yazabilirsiniz.