5 Mart 2010 Cuma

fırında tavuk - iç pilav...

fırında pişirilmiş tavuk
bence
tavuğun en leziz hallerinden
bir kg dan biraz büyük bütün tavuk yağlarını temizleyin - yıkayın
tuz - karabiberi ilave edin
patateslerin kabuklarını soyun - büyük küpler halinde doğrayın yıkayın
üstüne tuz - pul biber - biberiye ilave edin
tavuk ve patatesleri fırın torbasına yerleştirin
torbanın üzerinde bir iki tane küçük delik açın
200 derece fırında bir saat tavuk kızarana kadar pişirin....
iç pilav için malzeme
- 1 su bardağı pirinç
- 2 su bardağı sıcak su
- az tereyağ
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 350 gr tavuk ciğeri
- 1 yemek kaşığı dolmalık fıstık
- 1 yemek kaşığı kuş üzümü
- dereotu
- tuz
- 1 tatlı kaşığı kimyon
- 1 tatlı kaşığı şeker
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı yeni bahar
hazırlanması
- pirinç - tereyağ - sıcak su ile pilav pişirin
- daha doğrusu pilavı bildiğiniz gibi pişirin
benim kullandığım pirinçte bir ölçü pirince iki ölçü su gerekiyor
- ciğerleri küçük küpler halinde doğrayın ve yıkayın
- kevgirde suyu süzülsün
- küçük bir tencerede 2 yemek kaşığı sıvıyağ ile fıstıkları kavurun
- ciğerleri ilave edin suyunu çekene kadar pişirin
- kuş üzümü ve baharatları ilave edin
- en son dereotunu ilave edin
- pişirdiğiniz malzemeyi pilavla karıştırın

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorum yazabilirsiniz.