5 Mart 2010 Cuma

EV USULÜ KARAKÖY POĞAÇA

Bu ayki lezzet dergisinde de ve her yerde uzmanlar uyarıyor UYKU DAHA TATLI DEMEYİN. Sahur için hazırlanan yemekler susuzluğu gideren, tok tutan, enerji veren ve besleyici olmalı. Hal böyle olunca ne yapalım nasıl edelim diye insan düşünüp duruyor. Bu yüzden Ramazan Geldi Hoş Geldi çok iyi geldi. Süheylayla gelmeyede devam ediyor. Yediğinizde midenizi çok rahatsız etmeyen gerçekten karaköy poğaçısına benzeyen bir lezzet oluyor.

Malzemeler
1 paket margarin
1 çay bardağı soğuk su
1 adet yumurta
1 yemek kaşığı sirke
1 paket kabartma tozu
Aldığı kadar un
250 g beyaz peynir
½ demet dereotu
1 tatlı kaşığı kuru nane
Yumurta sarısı
Çörek Otu

Hazırlanışı

Derin bir kâseye ilk önce yumurta kırıp üzerine oda sıcaklığında beklettiğiniz margarini, sirkeyi, kabartma tozunu koyup karıştırın. Hamur kulak memesi kıvamı kıvamına gelinceye kadar un ilave edip yoğurun.

İçi için bir kâseye beyaz peyniri, kıyılmış dereotunu ve kuru naneyi koyup karıştırın.

Poğaça hamurundan istediğiniz büyüklükte parçalar koparıp yuvarladıktan sonra hamurun üzerine parmakların ile basıp yayın. Hamurun içine peynirli harçtan koyup hamuru ikiye katlayıp yağlanmış tepsiye dizin. Poğaçaların üzerine bir fırça yardımıyla yumurta sarısı sürün. Çörek otu serpin. Önceden 185 derece de ısıttığınız fırında üzerleri kızarana kadar pişirip ılık olarak servis edin.

Afiyet Olsun...

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorum yazabilirsiniz.