5 Mart 2010 Cuma

Elmalı Strudel

Kışın evde elma olmadığında kendimi eksik hissederim. Yalnız, olunca da aklıma gelmez yemem. Bu ne çelişki Allah'ım! Evde olma fikrini seviyorum sanırım :) Bunlar bir yana, yine dolapta bekleyen güzel yeşil elmalarım bu gece kardeşleri; tarçın, damla çikolata ve yaban mersini kurusu ile bir oldu, yufkaların içine girdi. Cafe Derin's'ten aldığım tarifi adapte ettim, hepimizin eline sağlık. Bakalım eşim sabah sürprizini nasıl karşılayacak?
Malzemeler:
24 yaprak baklavalık yufka,
50 gr tereyağ,
1 yemek kaşığı pudra şekeri,
1 yemek kaşığı tarçın

İç için:
3 orta boy elma,
2 avuç damla çikolata,
2 avuç kuru meyve (yaban mersini gibi ekşi meyve yakışıyor),
1 portakalın rendelenmiş kabuğu,
1 çay kaşığı tarçın,
1 yemek kaşığı toz şeker

Yapılışı:
Önce iç malzemeyi hazırlayıp ılınmasını beklemekte fayda var. Elmaları soyup küçük parçalara kesin ve tencereye alın. Üzerine kuru meyveleri, portakal kabuğu rendesini, toz şeker ve tarçını ilave edin. Orta ateşte elmalar suyunu salıp tekrar çekinceye dek, ki yaklaşık 12-15 dakika alıyor pişirin. Ilındığında damla çikolataları da ekleyin.

Baklavalık yufka paketinde çok sayıda yaprak var. Kullandım kullandım geriye kaç tane kaldı hala bilmiyorum. Neyse bir ruloyu 8 yufkadan hazırlayacağız. Her kata erittiğiniz tereyağını fırça yardımıyla sürün.
8. yaprağı koyduğunuzda tekrar yağ sürmenize gerek yok. İç malzemenin 1/3'ünü bir tarafına yayın. Rulo olarak sıkıca sarın. Pişirme kağıdı serdiğiniz tepsiye yerleştirin. Diğer iki ruloyu da hazırlayın. Üstlerine kalan tereyağını fırçayla yayın.

Önceden ısıttığınız 175 derecelik fırında üzeri kızara kadar -kibenim fırında 35 dakikada- pişirin. Soğuması için bir yere alın. Deneyimlediğime göre soğuduğunda porsiyonluk parçalara kesmeniz daha kolay oluyor, az dağılıyor. Porsiyonlu süslü bir tabağa alın, tarçın ve pudra şekeri karışımını serpip rüya gibi bir görünüm elde edin. Aynı zamanda mis gibi kokuyor.

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorum yazabilirsiniz.