4 Mart 2010 Perşembe

curry soslu tavuk.....


curry sosu pişirirken
jamie oliver in tv deki programından esinlendim
biraz acı ve baharatlı bir yemek
2 yemek kaşığı kadar sıvı yağ kullandım
yanında pilavla(yasemin pirinci kullandım) servis ettim
malzemeler
- 500 gr tavuk göğüs eti (kuşbaşı doğranmış)
- 70 gr kırmızı mercimek
- 1 adet küçük soğan
- 1 adet kırmızı biber
- 1 adet orta boy havuç
- 6 adet orta boy domates
- 1 yemek kaşığı rendelenmiş taze zencefil
- 1 tatlı kaşığı kimyon
- 1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber
- 1 tatlı kaşığı kişniş
- 1 tatlı kaşığı tarçın
- 1 tatlı kaşığı curry
- 1 tatlı kaşığı garam masala
- 1 tatlı kaşığı zerdecal
- 1 çay kaşığı karabiber
- 200 ml hindistan cevizi sütü
- 3 adet küçük kırmızı biber(acı olanlardan)
- 300 ml sıcak su
- az sıvı bitkisel yağ
- tuz
hazırlanması
- mercimekleri yıkadım su ilave ettim 20 dakika haşladım
- soğanı yemeklik doğradım
- havucu küçük küpler halinde doğradım
- kırmızı biberi julyen doğradım
- domateslerin kabuklarını soydum küp küp doğradım
- orta boy bir tencereye yağı koydum
- soğanları ve kırmızı biberleri ilave ettim soğanlar şeffaflaşıncaya kadar kavurdum
- havuçları ilave ettim bir dakika daka kavurdum
- domatesleri ilave ettim tencerenin kapağını kapattım 10 dakika pişirdim
- haşlanmış mercimekleri suyuyla birlikte ilave ettim
- baharatları ve 300 ml suyu ilave ettim 15 dakika pişirdim
- hindistan cevizi sütünü ilave ettim - karıştırdım 2 dakika daha pişirdim
- kuşbaşı tavukları ilave ettim kısık ateşte yarım saat tavuklar yumuşayıncaya kadar pişirdim

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorum yazabilirsiniz.