
Dün balıkçımıza karadeniz hamsisinin geldiğini görünce yarım kilo aldık hemen.Bu sıralar ne kadar bol,lezzetli ve ucuz :) Bu sefer karadenizli arkadaşlarımın tarifleri üzerine mısır ununa bulayarak kızarttım.Kıtır kıtır oldu gerçekten.
MALZEMELER
- 1/2 kg hamsi
- mısır unu
- tuz,karabiber
- kızartmak için sıvı yağ
HAZIRLANIŞI
Hamsileri ayıkladıktan(benim gibi balıkçınıza da ayıklatabilirsiniz:)) sonra güzelce yıkayın. Mısır ununun içine tuz ve karabiber ekleyin. Hamsileri en az 15 dakika sularını süzmeleri için makarna süzeğin içinde bekletin.Sularını iyice süzdükten sonra hamsileri mısır ununa bulayın.Tavanıza biraz yağ koyun ve mısır ununa batırdığınız hamsileri kuyrukları tavanın ortasına bakacak şekilde aralıksız olarak dizin.Bu arada tavanın altı kısık ateşte yanıyor olmalı.
Orta ateşte kızarttıktan sonra düz bir tabakla çevirip diğer taraflarını da kızartın.Bu aşamada tavadaki yağı,tabağın yardımıyla küçük bir kaseye süzdürün ki çevirirken akmasın.Yanında bol limonlu nefis bir salatayla servis yapabilirsiniz.
Benim gibi babadan kalma bir alışkanlıkla,balık üstüne tahin helvası yiyebilirsiniz.Babam bunun bir yatılı okul alışkanlığı olduğunu söyler.Balık,salata ve tahin helvası...Daha ne olsun:)
0 yorum:
Yorum Gönder
Yorum yazabilirsiniz.