4 Mart 2010 Perşembe

ARNAVUT BÖREĞİ (pratik)

Bayram hazırlığı,bayram tatili derken uzun süredir yeni yazı eklemediğimi farkettim.Bazen insan yapması gereken işleri bugün yarın derken ne kadar ötelere erteleyebiliyor.Hayat böyle işte,bugün yarın derken ertelenmiş işlerimizin bir listesini yapsak, nasıl da uzar gider kimbilir bu liste..Bazen artık hiç bir şeyi ertelemeyeceğime karar verir,yeni başlangıçlar yapmaya hazırlanırım,ama uygulayamadan vazgeçtiğim çok olur.Bazen de yapmaya başlar ama yorulur vazgeçerim.Bayram sonu yapılacaklar listesinin başında spora başlamak vardı,bakalım bu kararı ne zaman uygulayabileceğim?
Neyse....Sizin de uzun süredir canınız şöyle güzel bir börek istiyor ve erteliyorsanız bu hafta sonu ya da haftanın herhangi bir günü bu böreği yapmanızı tavsiye ederim.Lezzeti ertelenmeyecek kadar güzel,yapılışı da bir o kadar basit..
MALZEMELER
12 adet milföy
2 adet yufka
1 şişe soda
2 yumurta
1 çaybardağı yağ
Herhangi bir iç malzemesi
YAPILIŞ
6 adet milföyü yanyana dizerek,kenarlarından bastırın ve birbirine yapıştırın.Altını ve üstünü unlayarak bir merdane yardımı ile tepsi büyüklüğünde açın.Tepsiyi yağlayarak hamuru yerleştirin.Yufkayı bu hamurun üzerine buruşturarak yerleştirin.Arasına dilediğiniz bir iç malzemeyi ilave edin.Diğer yufkayı da bu iç malzemesinin üzerine yerleştirin.Kalan 6 adet milföyü aynı şekilde açarak en üste yerleştirin.Yumurta,yağ ve sodayı güzelce çırpın.Dilimlediğiniz böreğin en üstüne dökün.Önceden ısıtılmış 200 derece fırında kızarana kadar 20-25 dk.pişirin.
AFİYET OLSUN...

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorum yazabilirsiniz.