4 Mart 2010 Perşembe

HİNDİSTAN CEVİZLİ KURABİYE
















Malzemeler
4 tane yumurta akı
2,5 su bardağı hindistan cevizi
1 fiske tuz
1 yemek kaşığı un
1 su bardağından iki parmak eksik toz şeker
yenen kurabiye altlığı
Yapılışı
4 tane yumurta akını bir fiste tuzla hafifçe çırpın. Toz şekeri ve hindistan cevizini ekleyip çok kısık ateşte 8 dakika pişirin. 15 dakika soğutun. Soğuyan karışıma 1 yemek kaşığı unu ekleyip karıştırın. Yenen kurabiye altlıklarını tepsiye dizin, karışımdan birer kaşık alıp altlıkların üzerine yerleştirin. Orta ısılı fırında hafif kızarıncaya kadar pişirin.

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorum yazabilirsiniz.