Künefe Malzemeleri:
- 250-300 gr. tel kadayıf
- 100-150 gr. tereyag
- 150 gr. tuzsuz dil peyniri(asıl künefe peyniri Antakya da bu tatlı için özel satılan tuzsuz bir peynir.Eger mandıralarda böyle bir peynir bulursanız tadı daha güzel olur.)
Şerbeti için malzemeler:
- 2 su bardagı toz şeker
- 1,5 su bardagı su
- 1-2 damla limon
Şerbeti için şekerle suyu kaynatalım.Ve kıvam alınca limonu damlatalım(biraz koyu bir kıvam olursa daha iyi olur) altını kapatalım ve ılımaya bırakalım.Tepsimizi(tepsinin boyutu küçük olmalı künefe özel tepsilerinde yaparsanız daha iyi sonuç alırsınız) tereyagla yaglayalım.Ayrı bir yerde tel kadayıfları dogradıktan sonra elimizle didikleyelim.Bu arada kalan tereyagını eritelim ve ılımaya bırakalım.Didiklemiş oldugumuz tel kadayıfların içine ılımış tereyagını ekleyerek iyice karıştıralım ki bütün tel kadayıflar yagı yesin.Tel kadayıfların yarısını yaglanmış tepsiye koyup elimizle iyice bastırarak yerleştirelim.(bu aşamada daha küçük bir tepsiyle kadayıfın üstüne bastırarak iyice sıkışmasını saglayabilirsiniz.)Di,l peynirimizi ince ince ayırıp kadayıfın üstüne yerleştirelim.Kalan kadayıfı da peynirin üstüne yerleştirip yine iyice sıkışmaları için bastıralım.180C önceden ısıtılmış fırına verelim ve üstü pişen kadayıfı başka bir tepsi aracılıgıyla ters yüz edelim ve tekrar fırına verelim.Pişen künefeyi fırından çıkardıktan sonra üstüne ılımış şerbeti dökelim.Ve sıcakken dilimleyip servis edelim.
Afiyet olsun.
0 yorum:
Yorum Gönder
Yorum yazabilirsiniz.