4 Mart 2010 Perşembe

ZEYTİNYAĞLI YAPRAK SARMA


Sık sık yapmak istesem de pek başarılı olamıyorum bu konuda.Biraz zahmetli bir yemek sarma.Ama yemesi bir o kadar zevkli bence.Fotoğrafa aldırmayın.Aslında tabağa daha çok koyup ve süsleyip öyle çekecektim ama yedikten sonra aklıma geldi.Bende kalan sarmaların fotoğraflarını çektim.

Malzemeler:
  • 3 adet kuru soğan
  • 1 çay bardağı kadar zeytinyağı
  • istenilen kadar kuş üzümü
  • 1,5-2 su bardağı kadar pirinç
  • yarım limon suyu
  • yarım demet kıyılmış maydanoz
  • yarım kilo salamura asma yaprağı
  • 1 yemek kaşıgı biber ve domates salçası
  • tuz,karabiber,tarçın,kesme şeker,kırmızıbiber
  • 2 su bardağı kaynamış su

Aslında ben iç malzemesini çiğ olarak hazırlıyorum.Tercih sizin pişirebilirsiniz de.İsterseniz pişirilmiş halini anlatayım size.Soğanı yemeklik doğrayın.Zeytinyağında kavurun.Ayrı bir yerde kuş üzümlerini az su ilavesi ile haşlayın.2 su bardağı pirinci yıkayıp soğanlara ekleyelim.Biraz kavuralım.İçine salçaları ekleyelim ve baharatları,kesme şekeri atalım. Kuş üzümünü,limon suyunu ve maydanozu ekleyerek karıştıralım.İçine kaynamış su ilave edelim ve kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirelim.Altını kapatıp soğutalım.Salamura yaprağı yıkayalım.Sudan elinizle sıkarak çıkaralım.Her bir yaprağa 1 tatlı kaşıgı pişen içten koyarak sigara böreği gibi saralım.Pişirecegimiz tencerenin dibine bir sıra yaprak serelim ve üzerlerine sarmaları dizelim.üstüne limon suyu ve zeytinyağı gezdirelim.Yaprakların üzerine bir tabak kapatıp 2 su bardağı sıcak su ekleyelim.Su kaynamaya başlayınca altını kısalım.Arada pişip pişmediğini kontrol edelim.

Afiyet olsun.

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorum yazabilirsiniz.