5 Mart 2010 Cuma

ZEYTİNYAĞLI PIRASA YEMEGİ


Ortaokula kadar pırasadan nefret ederdim.Ablam birgün bana ben yapayım bir ye istersen eger begenmezsen yine yemezsin demişti.O gün bu gündür severim pırasa yemegini.Hele bol limonlu oldugu zaman bayılırım.Hepiniz biliyorsunuz bu tarifi aslında.Ama ben yine de Eylemin Mutfagi dedim ya mutfagimda ne pişirdiysem yayınlayacagım illa ki.Huy işte.
Malzemeler:
  • 1 kilo pırasa
  • 2 adet havuç
  • 1-1,5 çay bardagı pirinç
  • 1 tatlı kaşıgı domates salçası
  • kırmızıbiber,tuz
  • 3 çorba kaşıgı sıvıyag
  • 1,5-2 su bardagı sıcak su

Pırasaları dograyın ve suda bekletin.Havuçları da soyup halka halka dograyın.Tencereye sıvıyagı koyun.Havuçları yagın içinde soteleyin.Daha sonra pırasaları sudan çıkarıp onu da ekleyin.Ve sonra salçasını ve kırmızıbiberi ekleyin.Kısık ateşte suyunu salıp çekinceye kadar pişirin.Sıcak suyunu ve tuzunu ilave edin.Pırasalar biraz piştikten sonra yıkanmış pirinci ilave edin.(pirinçi en son ilave ederseniz mama gibi olmaz)Kısık ateşte pişirin.

Afiyet olsun.

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorum yazabilirsiniz.