4 Mart 2010 Perşembe

yoğurtlu panna cotta.....

ev cini nden
çok başarılı bir tarif
bazı zamanlar limon rendesi yerine badem esansı koyuyorum
ve
daha az yoğun olduğu için pınar krema kullanıyorum
krema yoğun olduğu zaman biraz ağır oluyor
sosunu mevsimine göre değişik meyvelerden yapıyorum

ama
en fazla vişne sosla seviyorum
bu ölçü fazla büyük olmayan 4 kaseye göre
malzemeler
- 1/2 su bardağı süt (125ml)
- 1/2 su bardağı toz şeker
- 200 ml süt kreması
- 2 tatlı kaşığı toz jelatin
- 3/4 su bardağı süzme yoğurt
- 1/2 tatlı kaşığı limon kabuğu rendesi
- 2 yemek kaşığı su
sos malzemesi
- 3 yemek kaşığı tepeleme dondurulmuş vişne
- 1 tatlı kaşığı pudra şekeri
- 1/2 tatlı kaşığı mısır nişastası
hazırlanması
- küçük bir tencereye süt ve kremayı koydum tel çırpıcı ile karıştırarak kaynayana kadar pişirdim - ocağın üstünden aldım
- şekeri ekledim eriyene kadar karıştırdım
- bir bardak veya kase içine 2 yemek kaşığı su ve 2 tatlı kaşığı jelatini koydum jelatinler eriyene kadar karıştırdım
- jelatinli karışımı sütlü ve şekerli karışımın içine döküp karıştırmaya devam ettim
- en son yoğurt ve limon kabuklarını ilave ettim ve tel çırpıcı ile hiç pütür kalmayana kadar karıştırdım
-kaselere koydum
- buzdolabında 6 saat beklettikten sonra
- üstüne vişne sos dökerek servisi yaptım

sosun hazırlanması
vişneleri - şekeri ve nişastayı küçük bir tencereye koyuyorum
karıştırıyorum
bir taşım kaynatıyorum
fazla yoğun olursa 1 yemek kaşığı su ekleyebilirsiniz

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorum yazabilirsiniz.