4 Mart 2010 Perşembe

Fındıklı çikolatalı kurabiye tarifi

Özel gün davetleriniz, kahvaltılarınız için kolayca hazırlayabileceğiniz hem hafif hem de çok lezzetli fındıklı çikolatalı kurabiye tarifi…

Malzemeler: 1,5 su bardağı pudra şekeri- 1 paket margarin- 1 paket hazır süt kreması- 1 su bardağı çekilmiş toz fındık içi- 3 adet yumurta- 2 yemek kaşığı kakao- 1 adet yumurta akı- Yeteri kadar un.

Hazırlanışı: Margarini eritip ılınması için bekletin.Yoğurma kabına pudra şekeri, krema, margarin, fındık, yumurtayı alıp karıştırın.Ele yapışmayacak kıvamda hamur elde edinceye kadar un ekleyip yoğurun.Hamuru iki eşit parçaya ayırın.Hamurun bir parçasına kakao ekleyip yoğurun.Her iki hamuru 2 cm kalınlığında açın.Kakaolu hamurun üzerine yumurta akını sürün.Sade hamuru üzerine koyup hafifçe bastırarak yapışmasını sağlayın.Rulo biçiminde sarın.
Hamuru streç film ile sarıp buzdolabında yarım saat dinlendirin.Dinlenen hamuru streç filmden çıkarıp orta kalınlıkta dilimleyin.Fırın tepsisini yağlayıp kurabiyeleri dizin.
Önceden ısıtılmış 200 derece fırında yaklaşık 20 dakika pişirin.

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorum yazabilirsiniz.