4 Mart 2010 Perşembe

TUZLU YILDIZ

Artık bu Dr. Oetkeri doçent yapın. Bunun için facebook da grup bile kurmuşlar ;) bende değil doçentliği Ordinaryus Prof bile olmuş çoktan. Olmasaydı ne yapardım bilemiyorum. Düşünün kabarmayan poğaçalar yumurta kokan kekler kıvamı gelmemiş tartlar.... Ulu oetker saygıyla eğiliyorum ve tuzlu yıldızlara geçiyorum.
Malzemeler:
250 g yumuşak margarin
1 çay bardağı sıvı yağ
2 yemek kaşığı yoğurt
2 yemek kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı tuz
1 yumurta sarısı
2 yemek kaşığı limon suyu
4 su bardağı un
1 Kabartma Tozu
Üzeri için:1 yumurta akı
1 çay bardağı susam çörek otu


Margarin, sıvı yağ, yoğurt, şeker, tuz, yumurta sarısı ve limon suyunu mikser ile 2 dakika çırpın. Unu hamur kabartma tozu ile karıştırıp eleyin. Diğer malzemelere ekleyip iyice yoğurun.
Merdane ile 0,5 cm kalınlığında açın. Kurabiye kalıpları ile kesip önce yumurta akına ardından susama çörek otuna batırın. Yağlanmış fırın tepsisine sıralayıp pişirin.
Afiyet Olsun...

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorum yazabilirsiniz.