4 Mart 2010 Perşembe

CEVİZ TATLISI



Ceviz tatlısı,annemin beğenilen tariflerindendir.Daha önce de annemin tariflerinden nokul ve pişiyi yayımlamıştım.Sıra kaymak baklavası ve keşkekte...
Annem,"sen gitmeden mutlaka keşkek ve kaymak baklavası yapacağım"dedi.
Onların da tariflerini ekleyeceğim sayfama.



HAMURUN MALZEMELERİ
  • 2 su bardağı ceviz

  • 2 su bardağı sıvı yağ

  • 2 su bardağı süt

  • aldığı kadar un

  • bir tatlı kaşığı karbonat

NOT:Normalde ölçüler birer su bardağı süt,yağ ve cevizden oluşuyor.Fakat annem kalabalık olduğumuzu düşünerek iki su bardağı ölçüden yaptı.Tatlıyı denemek isteyen arkadaşlarımın,bizim her zaman yaptığımız gibi bir su bardağı ölçüden yapmalarını öneririm.Tabii eğer kalabalık değillerse.

ŞURUP MALZEMELERİ

  • 3.5 su bardağı şeker
  • 3 su bardağı su
  • 4-5 damla limon suyu

HAZIRLANIŞI

Bütün malzemeleri kullanarak,yumuşak bir hamur yoğurun.Bu hamur,kulak memesi yumuşaklığında olacak.Kek hamuru gibi cıvık olmamalı.Fırın tepsisini yağlamaya veya unlamaya gerek yok.Hamurunuzu tepsiye avucunuzla bastırarak yayın.175 derecede,üzeri kızarıncaya kadar pişirin.

Kaynattığınız şurubu,biraz ılıtıp,soğuk hamurun üzerine dökün.

Afiyet şeker olsun...


Hamurun kıvamı böyle olacak.

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorum yazabilirsiniz.