4 Mart 2010 Perşembe

TİRAMİSU


Az önce kızkardeşim blogumda tiramisu tarifi aradığını ama bulamadığını söyledi,galiba sürekli süslü pastalarla ugraşmaktan bu güzel pastayı atlamışım,oysa lezzeti şahane bir pastadır ve sık sık yapılır,herkes biliyor diye düşündügüm için yazmamışım belki de..Yazalım o zaman,bilinen bir pasta olsa da arşivde durmasında yarar var.Tabi bir de bunun savoyer bisküvi ile yapılan tarifi var ve asıl tiramisu o bence.
MALZEMELER
1 adet pastaban
3 fincan un
3 fincan şeker
3 bardak .süt
1/2 kutu labne peyniri(dilerseniz tamamını da kullanabilirsiniz)
vanilya
keki ıslatmak için
2 kaşık granül kahve
1/2 bardak süt
2 kaşık şeker
üzeri için
Kakao
YAPILIŞ
Yarım bardak süt ile kahveye bir kaşık kadar şeker ekleyerek karıştırın ve pastabanları bu karışımla ıslatın.Daha ıslak bir kıvam istiyorsanız bu işlemi bir bardak süt ile yapabilirsiniz.
Süt,un ve şekeri karıştırarak pişirin.Pişince ateşten almadan vanilyayı ekleyin.Biraz soğuyunca labne peyniri ekleyerek iyice karıştırın.Islattığınız keklerden birinin üzerine kremanın yarısını sürün,diğer yarısını üzerine kapatın ve kalan krema ile üzerini kaplayın.En üste kakao eleyin,varsa kek stencilleri yardımı ile eleyebilirsiniz,çok hoş bir görüntü olur.
Not:Bu krema filan çok zor yapamam diyorsanız,-diyenler olabilir:)))-bu işlem için bir paket vanilyalı puding kullanın,üzerinde yazılı olan miktardan biraz daha az süt ile pudingi pişirin ve peyniri ekleyin.
AFİYET OLSUN..

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorum yazabilirsiniz.