5 Mart 2010 Cuma

SULU BÖREK



Birsen Ablamın tarifi olan bu börek su böreği değil,sulu börek.Yapılışı çok kolay.Aralarına eritilmiş margarin sürüldüğü için çıtır çıtır oluyor.



MALZEMELER

3 Adet yufka
1oo gr. margarin
1 yumurta sarısı
4-5 Adet patates
1 Mama kaşığı salça
1 Baş kuru soğan
Maydanoz
pulbiber
susam
tuz

HAZIRLANIŞI

Soğanları hafif yağda kavurun üzerine salçayı ve diğer malzemeleri de ekleyin. Diğer tarafta yufkaların aralarına eritilmiş margarini sürün(3 yufka üst üste gelecek) ve 12 eşit parçaya bölün.Bu yufka parçalarına hazırladığınız içten koyarak sigara böreğinde olduğu gibi kenarlarından kıvırarak sarın.Bütün parçaları bu şekilde sardıktan sonra İçi su dolu büyük bir kabın içine sardığınız börekleri koyun.Bir süre bekletip makarna süzeğine sıralayıp fazla suyunu süzmesini sağlayın.Yağlanmış fırın tepsisine dizip en az 1 saat dolapta bekletin.Yumurtasını sürüp,susamını serpiştirdikten sonra 200C'de üstü kızarıncaya kadar pişirin.
Bir gün önceden hazırlayıp dolapta bekletirseniz,misafirden az önce pişirip,sıcak ikram edebilirsiniz.
Tarif biraz uzun gelmiş olabilir ama yaparken ne kadar kolay olduğunu göreceksiniz.

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorum yazabilirsiniz.