Bu çorba ne kadar da meşhur oldu son günlerde. Eskiden kebapçıların mezesi olarak gelirken şimdi misafir sofralarında serinlik istediğimiz iftarlarda baş köşeye geldi. Üstelik çok pratik önceden hazırlayıp derin dondurucuda bile saklayabilir. 10 dakikada çorbanızı hazır hale getirebilirsiniz. Yine de benim için ramazanın olmazsa olmaz çorbası Tarhana Çorbası...
Malzemeler:
1 su bardağı süzme yoğurt
1,5 su bardağı haşlanmış aşurelik buğday
1 su bardağı haşlanmış nohut
1 çay bardağı haşlanmış yeşil mercimek
1,5 su bardağı haşlanmış aşurelik buğday
1 su bardağı haşlanmış nohut
1 çay bardağı haşlanmış yeşil mercimek
Taze nane yaprakları
Tuz
Kırmızı biber
Yoğurdu koyu ayran kıvamında sulandırıp içine buğday, nohut, yeşil mercimek ve azruya göre tuz ekleyip karıştırıyoruz.
Üzerine nane ve kırmızı biber ile servise soğuk soğuk hazır.
Buğdayı ve nohutu her zaman derin dondurucuda bulunduruyorum .
Afiyet olsun......
0 yorum:
Yorum Gönder
Yorum yazabilirsiniz.