5 Mart 2010 Cuma

Lahana Sarması



Bizde lahana sarması kışın çok yapılır ve yenir.Sarmanın üstüne sarılıp tencereye konduktan sonra bu sarma taşı konur, sarmalar dağılmasın diye.

Malzemeler:Bir orta boy lahana,pirinç, kuşbaşı minik et (sarmaya girecek kadar) kıymada olur(100 - 200gr),maydanoz,1 soğan,sarımsak,karabiber,nane,tuz,salça,sıvıyağ az su

Hazırlanışı:Lahana sarmasına malum önce lahanayı haşladım ama kabukları çok sarmaş dolaş ayrılmaları güç olur diye üstten 4 şak edip içine kadar yani sonra büyük tencereye koydum.Lahana küçük boy sıkı lahanaydı.Orta boyda diyebiliriz.Büyük değildi yani.Sonra olduğu gibi suya koyup kaynatınca yapraklar kendini salıyor.Ayrılmaya başlıyorlar yavaşça.Ama diğer tarafınıda çevirdim arada.Sonra alıp yapraklarını ayırdım orta kısmı az haşlanmışsa dış yapraklarını çıkarıp ortasınıda haşlayın.Bütün olarak haşlanan lahana yaprakları çıkınca parça parça tekrar yumuşayana kadar haşlayın. Sonrada içi hazırlayın.Malzemeyi karıştırıp damar kısmını bazılarını yaprak tazeyse yüzeysel bazılarınıda tamamen kesip o kısmı sarmaya uygun hale getiriyorum.Bunun için biraz mutfakla aranızın iyi olması lazım.Büyüklerden bişiler görmüşseniz yaparsınız.45-50 dak. kısık ateşte pişirdim.

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorum yazabilirsiniz.