4 Mart 2010 Perşembe

ŞEFTALİLİ PAY



Tamamen değerlendirme amaçlı :))evde şeftaliler vardı baya bi çok napimm derken çıktı süper oldu ev ahalisi tarafından hemen tüketiliverdi
MALZEMELER:
250 gr. margarin( yumuşamış)
1 çay bardağı sıvıyağ
1 çay bardağı süt
1 paket kabartma tozu
1 çay bardağı şeker
aldığı kadar un
3 adet en irisinden şeftali
KREMA:
2 su bardağı süt
5 y. kaşığı un
1 su bardağı şeker
1 yumurta
2 paket tart jölesi
YAPILIŞI:Margarin,şeker,süt,sıvıyağ,kabartma tozuyla yumuşacık bir hamur yapılır. margarinle yağlanmış tepsiye elimizle yayılır 175 derecede pişirilir.krema malzemeleri karıştırılır blendırdan geçirilir karıştırarark pişirilir.kaymak tutmaması için sürekli karıştırılarak soğutulur.pişen ve soğuyan hamurumuzun üzerine
kremamız yayılır dilimlediğimiz şeftalililerle süslenir ben antep fıstığı ve hindistan ceviziyle de süsleme yaptım arzuya kalmış en üst kısmada tart jölesi üzerindeki tarife göre hazırlanıp üzerine dökülür. afiyet olsun...

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorum yazabilirsiniz.