5 Mart 2010 Cuma

SEBZELİ PİLAV VE YEŞİL FASULYE

İftar sofralarınıza çok yakışacagını düşündügüm ikilinin tarifi vermek istiyorum ben size. Ve ayrıca bu tarifleri İftar Bereketi Etkinligi-3 göndermek istiyorum.
Sebzeli Pilav
Malzemeler:
  • 2 su bardagı pirinç
  • 1 adet patlıcan
  • 1 adet havuç
  • 2 adet yeşil biber
  • 1 adet kırmızı biber
  • biraz haşlanmış veya konserve bezelye
  • 3,5 su bardagı sıcak su
  • tuz
  • Az tereyag ve az sıvıyag karışımı

Pirinçler ılık tuzlu suda 30 dakika bekletilir.Bu arada diger malzemeler havuç,yeşil ve kırmızı biber soyulup ufak ufak dogranır.Patlıcan alaca soyulup acısı çıkması için tuzlu suda bir süre bekletilir.Ve sonra bu sudan çıkartılıp yıkanır.Tencereye yaglar konup içine tuzlu sudan çıkarılıp birkaç defa yıkanmış pirinçler ilave edilerek agır ateşte bir süre kavrulur.Sonra sırasıyla havuç,yeşil ve kırmızı biber ve patlıcanlar eklenir.ve kavrulmaya devam edilir.Malzemeler pişene kadar bu işlem devam eder.Ve sıcak su ilave edilir.Ve tuzu atılarak içine tavuk bulyon konulur kısık ateşte pişmeye bırakılır. (Eger bu işlemler zor geldiyse hazır garnitürde kullanabilirsiniz.)

Afiyet olsun.

Yeşil Fasulye

Malzemeler:

  • yarım kilo yeşil fasulye
  • 2 adet domates
  • 1 adet kuru sogan
  • 1 yemek kaşıgı domates salçası
  • tuz,kırmızı biber,karabiber
  • su
  • sıvıyag

Fasulyeler yıkanır ve istenilen şekilde dograndıktan sonra kılçıkları ayıklanır.Tencereye sıvıyag alınır ve yemeklik dogranmış sogan ilave edilir.Sogan pembeleşince salçası ilave edilir ve bir süre karıştırılır.Üstüne fasulyeler eklenir ve karıştırılmaya devam edilir.Son olarak üstüne kabukları soyularak ufak dogranmış domates ilave edilir ama karıştırılmaz bir süre domatesin suyu ile pişmesi için kapagı kapatılır ve altı kısılır.Domatesle riyice ezilip fasulyeler sararmaya başlayınca suyu ve baharatları ilave edilir ister normal tencerede ister düdüklü tencerede pişmeye bırakılır.

Afiyet olsun.

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorum yazabilirsiniz.