malzemeler:
- brokoli
- havuç
- patates
- bezelye
- mısır
- yoğurt
- sarmısak
- mayonez
- tuz
- közlenmiş kırmızı biber
- dereotu
- sosu için:
- limon
- sıvıyağ
yapılışı: Bokoliyi haşlayın. Patatesleri ve havuçu yıkap, soyun ve küp şeklinde doğrayın. Bezelyeyi haşlayın. (dilerseniz hazır garnitür kullanabilirsiniz) Servis tabağında brokoli, bezelye, havuç, patates, mısırı ve ince doğranmış dereotu ile karıştırın. Limon ve sıvı yağ ile sos hazırlayıp üzerine dökün ve karıştırın. Ayrı bir kasede yoğurt, sarmısak,tuz ve mayonezi çırpın. Yarısını ayırın ve salatanın üzerine dökün ve karıştırın. Kalan yarısı ile üzerini pasta süsler gibi düzleyin. Közlenmiş kırmızı biberi şeritler halinde kesin üzerine dizin ve mısır, dereotu ile süsleyin.
afiyet olsun...
Bu fotoğrafta yoğurt dökülmeden önceki hali...
0 yorum:
Yorum Gönder
Yorum yazabilirsiniz.